16.08.2021 г., 19:04 ч.

Май трябва да повярвам 

  Поезия
314 5 7

Май трябва да почине тоя свят
от воплите ми, подредени в рими
и пръстите ми в щърбава бразда
да спрат невпрегнати с' спокойни жили.


Май трябва да обуя сутринта
накъсаните избелели  джинси,
несресана да тръгна под дъжда
като надрусано щастливо хипи.

 

И ако ме срещне гърбава зора,
на старата китара да засвиря -
под къдрите на тихата гора
и тъжната мечта да се усмихне.


И в светлото сърце на любовта,
косите си по теб да разпилея.
Май трябва да повярвам, че летя,
май трябва да повярвам, че живея...
 

© Геновева Симеонова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??