13.03.2009 г., 11:15 ч.

Майчице! - син се врече на смъртта 

  Поезия » Друга
885 0 11

 

Майчице! - син се врече на смъртта

 

                                            в съпричастност с безмерната

                                            мъка на Юлия

 

Тъжна майка жално моли,

майка - черната земя:

Разтвори недра, да сторя

дом последен за сина!

 

Син ми, майко, веч се врече

толкоз рано на смъртта,

с обич приеми го вече,

пригуши го в пръстта.

 

Нека найде в теб отмора

от житейския си път

и бъди му ти опора,

в последния му сън.

 

Кърваво сърце ми стене.

Как да ти го подаря?

Туй живот ли е без време,

син да жениш за смъртта?

 

Днес е празник на жената.

Черен ден ще е за мен.

Вместо син да ме закичи,

аз ще кича гроб студен.

 

Слънце грее и се смее...

ние с татко ти скърбим.

С твоята невяста, сине,

заедно навред вървим.

© Гергана Спасова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??