19.02.2007 г., 5:40 ч.

Майчице свята 

  Поезия
1485 0 4

  Maйчице свята

Майчице мила и добра,
недей измъчва своята душа,
макар далеч да съм от тебе аз сега.
За мен си най-святото нещо на таз земя.

За тебе честичко си мисля аз
и детски спомени изплуват на мига.
С толкова обич и нежност си ме дарила,
ти беше моята закрила.

Сега голяма съм аз вече,
по своя път поела надалече.
До мен е днес мъжа любим,
той дава ми обич и закрила.

И затова недей се тревожи за нас:
по телефона чувам твоят треперещ глас.
Сълзите в мен напират,
а от тебе те не спират.

Аз искам само като се върна у дома
да ме посрещнеш все тъй засмяна и добра,
с блага дума на уста.
Това ми стига, майчице свята.

Косите твои може и да побеляват,
но ти за мен не остаряваш,
а само с годините помъдряваш.
Поклон аз правя ти сега и целувам ти ръка!!!

© Стами Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??