14.12.2011 г., 22:05 ч.

Майка 

  Поезия » Бели стихове
758 0 5
Не искам децата ми да са войници.
Не искам да усещат вкуса на битките.
Не искам да носят оръжие
и да го използват.
Не искам да са сред наранени приятели
и врагове.
Не искам да чувстват болка
и да я причиняват.
Не искам децата да са войници.

Искам моите деца да са силни.
Искам да могат да помогнат на приятел
и да получат помощ.
Искам да имат сърца
и да пожелаят да ги споделят с другите.
Искам да обичат
и да бъдат обичани.
Искам да се стремят към успеха.
Искам да усетят победата
и да могат да я спечелят.
Когато е много трудно -
да не се отказват,
да не се страхуват.
Искам да бъдат бойци.

Бойците понякога воюват.

© Неда Георгиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??