21.03.2019 г., 8:37 ч.

Майка 

  Поезия » Гражданска
367 5 9

Като орлица пазиш с свойта сянка

децата си от всичките злини,

защото ги обичаш. Ти си майка!

До края на житейските си дни.

 

Страхуваш се и плачеш с тях от болка,

и ехо си в смехът от радост,

защото ги обичаш. Ти си майка!

А те са твойта сила, но и слабост...

 

Ти знаеш - често ще грешат,

в поуките ти няма да се вслушват,

защото бе такъв и твоя път,

и все по-рядко те ще се завръщат...

 

Годините ще се въртят, а ти все бледа

ще пиеш от кафето си утайка,

и всяка среща с тях ще е победа,

защото ги обичаш. Ти си майка!

 

Във внуците ще влееш всяка капка

на обичта си, до последния си час,

защото ги обичаш. Ти си майка!

И силата на любовта е твоя глас!

 

Над всички бдиш, като орлица,

и криеш мъката си на самотна чайка.

Тя може да убие всяка птица,

но не и теб, защото ти си майка!

 

21.05.2014.

 

Георги Каменов

© Георги Каменов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??