19.05.2012 г., 0:55 ч.

Майски дъжд 

  Поезия » За деца
677 0 11

 

Капки бисерни затупкват

из смълчаната градина

и на пръски се разпукват.

Ала бързо всичко мина.

 

Ето – пак се заусмихва

Слънчо иззад облак бял.

Весело в клонака прихва

хор, за песен зажаднял.

 

Радват се дръвче и птичка.

По-богати изведнъж

станаха, че е жълтичка

всяка капка майски дъжд!

 

 

© Борко Бърборко Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??