May 19, 2012, 12:55 AM

Майски дъжд 

  Poetry » For kids
678 0 11

 

Капки бисерни затупкват

из смълчаната градина

и на пръски се разпукват.

Ала бързо всичко мина.

 

Ето – пак се заусмихва

Слънчо иззад облак бял.

Весело в клонака прихва

хор, за песен зажаднял.

 

Радват се дръвче и птичка.

По-богати изведнъж

станаха, че е жълтичка

всяка капка майски дъжд!

 

 

© Борко Бърборко All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??