Живея, творя и пиша
тъй както си знам...
И в хаос разхвърлям
слова, мисли и чувства!?
Те са от мене душата,
сърцето и моето аз...!
Живея самотно
макар и със други!?
Обичам ги много -
но далече са те...
От туй което споделя
мойто сърце!
Безкрайна война!?
Безброй синева...
Но в мене едно утро
ме кара да плача.
Коварен светът е,
но въпреки всичко
обичам и него -
и хората също!?
Пространство, неволя,
свят и живот!?
Далечната обич
ме мъчи, зове...?
Да вярвам че те
за мен са химера.
Но всъщност и блян
чиста победа...!
Кощунство душевно -
цвят и екстаз...!?
И в щурата мисъл
отново съм аз?
Творец и мечтател!?
Човек и предмет...
И мисъл далечна нашепва!?
И ти си човек!
© Ангел Всички права запазени