28.05.2013 г., 13:02 ч.  

Малка женска песничка 

  Поезия
682 0 12
Малка женска песничка

Тя е само жена
като хиляди други
в днешните времена
на модерни заблуди.

Става сутрин във шест
и запалва цигара.
Пие чаша кафе
и работи до залез.

Тя не случи на мъж-
той отиде при друга.
И, макар неведнъж
да ѝ хлопаха чужди,

зад метална врата
всяка вечер тя ляга
само с болката там,
във гърдите, отляво.

С нея гледа и син,
и дървета високи
във панелката си,
във тревата зад блока...

Тя е бедна жена-
женски род неудачник.
Но паричка една
да си има да харчи,

ще ти купи кафе,
ще почерпи с цигара
и с усмивка за теб,
дето ще те накара

да изправиш поне
с два-три пръста челото
и да тръгнеш напред,
пил на глътки доброто.

А тя тръгва без теб-
знае мъжкия избор:
кой във нашия век
ще се влюби в гол извор?...
...............................
Тя е само жена
като хиляди други
в днешните времена
на модерни заблуди.


© Петя Божилова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??