18.10.2007 г., 8:24 ч.

Малка ли съм 

  Поезия
1145 0 5
 

Малка ли съм, че понякога

така налудничаво вярвам

в думите, изречени ей-тъй,

ей-тъй без чувство и без смисъл,

без глас, без нотка топлина?...

Просто думи, прозвучали някак празно...


Малка ли съм, че понякога

така се взирам във очи измамни,

дето даже и зеницата е празна,

във които няма я онази мъничка искра,

която може да изпепели дори и камък?...

Просто поглед, непрогледнал в светлината...


Малка ли съм, задето

силно още мога да обичам?...

© Дани Иванова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??