6.05.2010 г., 16:55 ч.

Малка приказка 

  Поезия » Любовна
534 0 3

На тавана прашен, неразтребен

стои там споменът за мен

и в кутийка малка, непотребен,

чака да го вземеш някой ден.

 

С ръцете си груби, престарели,

да извадиш лика ми от мрачния таван

и в косите вече побелели

да заровиш твойта нежна длан.

 

Чудейки се - вчера ли вървяха

двама под бялата луна,

думите прекрасни, що шептяха,

бяха истина или лъжа.

 

Дадохме си дума с тебе,

че никога не ще се разделим

клехме се - в теб и в мене ,

че на свойта дума ще държим

 

Но случи се нещо ненадейно -

страшна болест ме сломи

и никоя билка чудодейна

от Смъртта не ме спаси.

 

Но думата си аз изпълних

и само твоя - жива бях,

сърцето си с любов напълних

и на дадената дума удържах.

 

 

 

 

© Надежда Пеевска Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??