13.01.2023 г., 20:13 ч.

Малката мечтателка 

  Поезия » За деца
383 2 11

- Мамо, вярно ли в нашите земи

живял голям певец преди?

- Да, чедо! Живял е в Родопа планина,

в град построен в нейната висина.

 

Този певец казвал се Орфей,

песен пеел като славей.

С песента си омайвал в планината

всичко живо във въздуха и на земята.

 

- Мамо, искам да бъда като Орфей,

да пея, мамо, като славей!

- Помни тогава съвет от мен -

пей, чедо, всеки ден!

 

Тайната за песента е там, където

силно бие на певеца сърцето.

Певецът пее с помисли чисти,

който пее зло не мисли!

 

Твоята, дъще, душа е сълзица,

труди се много и ще станеш певица.

Тогава ще сбъднеш твоята мечта 

да пееш тук или нейде по света.

 

Да пееш някога и на голяма естрада,

да получиш най - голямата награда.

Затуй, мое, мъничка душица,

заспивай да пораснеш и станеш певица.

 

- Добре! Ще те слушам, мамо,

искам пак да ме гушнеш и целунеш само!

- Спи на сънищата в звездния кош,

малка мечтателке, лека нощ!

 

 

 

© Никола Яндов Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

За сцената мечтая »

7 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??