9.06.2019 г., 19:06 ч.

Малката принцеса 

  Поезия » Друга
598 0 1

Малката принцеса​

 

Красиво момиченце с усмивка ме гледа сега,

с дълга бяла рокличка и коронка на глава.

Сякаш излязла е от книжка,от приказка една,

къдрокосата красавица, малка вълшебница!

 

Тази малка принцеса е сестра на моите деца,

а те двамата по право навярно принцове са сега!

А майка им кралицата, моята бивша жена,

грижи се за тях,обича ги, тя е тяхната майка!

 

Прекланям се пред принцесата, нейната красота,

с добро сърчице, малко момиченце с добра душа!

Пазете мои  мили деца принцесата, вашата сестра,

защото в този труден живот няма само доброта!

 

Тръгвам си, поглеждам отново назад тъжно накрая,

снимките им отново ще са до мен, до моята глава. 

Остават в мен хубавите спомени, радостта от деня.

Усмихвам се. Мъжът е първо мъж и после баща!

© Валентин Миленов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??