2.06.2020 г., 22:53 ч.

Малките неща 

  Поезия » Философска
918 0 2

Осмислят ни без шум живота,

невидими са малките неща.

Усмивка или просто цвете,

да ни погали с мъничка ръка.

 

И жестовете с нежни капки,

изпълват ни с живот за миг.

А някъде воюват световете

и за рекорд ни известява вик.

 

И фойерверки разноцветни,

безсмислено небето озаряват.

За миг проблясват в цветовете,

и мрак след себе си оставят.

 

Нещата малки съществуват,

те тук са без ненужна светлина.

И време е осъзнаем колко струва,

на жестовете малки важността.

© Петър Петров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??