30.07.2020 г., 11:33 ч.

Малките неща 

  Поезия » Философска
464 0 0

 

Щастието се крие  

в малките  наглед  неща:

в аромата на липата,
в полските цветя,
в слънчевия залез 
и на птичка в песента,

в облачно вълшебство,
в морската вълна,
в чашата с кафето
рано сутринта...,

във усмивка  детска и
в приятелска ръка,
в трудността преодоляна,
в златото на есента,

в кучешка целувка,
в локва от дъжда,
в пътя към морето,
в падаща звезда...,

в помощта към беден,
в книгата любима,
в чувството да си потребен,
в пухкавата зима,

в полета на птица и
в жужене на пчела,
в прелестна картина,
в цветната дъга...,

във речта свободна,  
в пролетта омайна,
в планината родна и
в надеждата безкрайна,

в трепета любовен,
в криволичеща река,
в музиката на Бетовен,
в радостна сълза...,

в майчина милувка,
в бащина подкрепа,
в бабината гозба, 
в дядова шега,

в слънчогледа полски,
в черен шоколад,
в празника семеен,
в  урожай богат...,

в малка изненада,
в нощна серенада,
в жест на волята добра,
в думата "благодаря"!

Стига вече вещи, 
стига грим и суета -  
щастието се крие
в малките наглед неща!
 

© Даниела Ганчева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??