7.10.2011 г., 15:00 ч.

Малкият принц 

  Поезия » Философска
748 0 2

Малкият принц



В пясъка следите са безбройно всякакви,

с малко оцелели замъци до ръба на брега.

Там малък принц при полусрутена крепост,

стоически дочаква и последващата вълна!


На страховете си търсеше отдушник,

глупостта му уж да няма втори шанс,

пък сам за себе си пак остана грешник,

че даром не искаше нищо във аванс.


На въпросите си не намираше отговор,

но и не посмя да поживее примирено.

По стъпките ни уж пристъпваше плахо,

а следите - той оставяше още в предговор.


Водите се надигат и потъват,

сякаш знаят всички отговори.

Така и с участта на малкия бе,

макар и на колене за момент.


В ямата сигурна пропада се бързо,

обаче пътят натам е по своему дълъг.

Крале в замъци, в замъци много,

ала малкият принц бе само един! 

© Слав Петров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • "В ямата сигурна пропада се бързо,
    обаче пътят натам е по своему дълъг."
    Много ми хареса! Поздрави!
  • На такава вълна съм и аз Поздрави! Малкият принц е само един, но нека не е самотен!
Предложения
: ??:??