27.12.2023 г., 19:17 ч.

Малкият Витлеем! 

  Поезия » Друга
95 0 0

Бляскава елха лъч от светлина,

чака тя нощта благословена.

Клоните с постеля от звезди,

осветяват тихо яслата студена.

 

Малкият Витлеем е вече тук,

смрачава се в нощта без звук.

Бляскава звезда на небосвода изгря,

всичко засия, тих сняг заваля.

 

Ангелски крила литват по света,

вси да известят иде веч нов път.

Видяха ги на пасищата овчарите,

мъдреци от изток с даровете.

 

И макар, че тихо е в нощта навън,

звучи тържествено камбанен звън.

Тъй празнично светът е по красив,

спасителят роди се в миг щастлив.

 

Тази нощ ще му се поклоним,

ще бъдем всички край елхата.

Дарове в чест негова ще разменим,

погача ще разчупим за здраве.

 

И само тази нощ във всеки дом,

Витлеем присъства мълчешком.

И нека на трапеза постна и богата,

на Господ да се молим край елхата!

Амин!

© Петър Петров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??