18.02.2013 г., 0:36 ч.

Малко преди половината 

  Поезия » Друга
545 0 2

МАЛКО ПРЕДИ ПОЛОВИНАТА

 

Календарът ми хвана косопад...
Шеметно зарони бели листи...
Времето, по-големият му брат, 
го пришпорва от тях да се чисти...

Изумена го погледнах едва,
бегъл поглед му хвърлих през рамо,
усмихнах му се, махнах с ръка:
- Сега с теб ли ще споря само!

Прави каквото си искаш, но знай:
със самодива на глава не се излиза!
Любовница съм на брат ти! Я, трай! -
и тихомълком с вятъра се изнизах...




© Жанета Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??