11.06.2019 г., 12:39 ч.

Малък пейзаж 

  Поезия » Любовна, Пейзажна, Свободен стих
596 0 0

Юни е, прозорецът ни лъха летен полъх.

Върху лицата ни разхвърля нощна жега

на ситни пръски, сякаш е рисувал Полък.

 

Цигареният дим изпълва малкото пространство,

няма място от мен и теб, и лятото, и жегата, и него.

Няма други фигури във паметта на нашето познанство.

 

Картината отвън мени се, катерят се и падат

някои звезди, а ние си стоим със парещи очи.

Поглед – и сърце черви се, дим и жега всякак не прощават.

© Kiddo Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??