15.01.2021 г., 11:39 ч.  

Mалък сечко 

  Поезия » За деца
324 3 8

Висулки капят – кап,кап, кап

и локвите са плитки.

Спи златно жито – бъдещ хляб,

сънува лято – с плитки.

 

Врабченце сиво – чик -чирик,

намира си трошица.

Предрича храбрият мъник,

цвят, пролет и тревица.

 

Подскоква коте – мяу, мяу, мяу,

че вятърът му свири.

Снегът е пухкав, снежно бял

и виждам миши дири.

 

А гарван грачи – гра, гра, гра,

я бягайте, другари!

Че Mалък сечко, на игра,

мечтите ще попари.

© Надежда Ангелова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??