22.09.2020 г., 10:06 ч.

Манастирската чешма 

  Поезия » Гражданска
285 1 1

Манастирската чешма

Някога, във стари времена
манастир тук бил е построен,
а до него каменна чешма
със чучур от злато сътворен.

Търсели утеха в манастира
бедни и богати всеки ден.
Пред чешмата всеки гост се спирал
от песента на чучура пленен!

По глътка те отпивали за здраве
и за късмет на цялата рода
от сребърна паничка там оставена
при извора с вълшебната вода.

А манастирът три пъти изгарян
възкръсвал винаги от пепелта.
Но никога от никого забравен
и днес издига гордо той снага!

Там, до него блика и чешмата
току до манастирската врата.
Надежда тя дарява за душата,
и лек за болка, мъка и тъга!

© Георги Иванов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??