14.08.2022 г., 13:40 ч.

Манифест 

  Поезия » Друга
513 1 2

/Изгрев, залез, пролет, зима, любов, омраза, суета.

Зловещи стихчета със рима, отровени, надупчени тела.

Лъжи, заплахи, подкупи и страх. Лица умислени зад стари маски.

Инфлации и борсов крах, сълзи, сополи и паласки.

Не бива това и онова, не можеш тук и там, не можеш нищо.

Усещаш, че си като стар юрган, захвърлен непотребен на бунище.

Със ярост и замах като негоден. Излишно знаещ, врял, кипял..

Динозавър, сух и старомоден. Прекалено дълго оживял../

 

МАНИФЕСТ

(безсмислена е всяка съпротива)

...................................................................

- Задъхваш ли се? Дишаш тежко?

Вероятно си се разболял.

Спокойно, това си е човешко,

както вече си разбрал.

Ще те приспим за да не заразиш

(някой друг със своя ум).

Подпиши се тук, и ще заспиш.

Мълчи, не питай и не вдигай шум.

Не смей да мислиш. Някой чува.

С микрофони пълен е обора.

Няма смисъл и не си и струва.

Понеже сте служебни хора.

Атоми и електрони. Пръст в пръста.

Невронна структура по някаква случайност.

Животът е безцелен, а смъртта,

е началото и краят на безкрайност.

Тук роден е, там почива...

Безименни, ненужени молекули.

Безсмислена е всяка съпротива.

Не сте числа, а просто нули!

И ние ще ви омиротворим!

Отдавна знаете какво ви чака.

А после? После ще ви занулим.

Понеже мразим светлината, любим мрака.

Защото той е съвършен.

Напълно черен в тишината.

Отвратителен е слънчевият ден!

Oсветява ни лицата.

Създател, ангели и опрощения!?

По дяволите, що за дивотии?

Това са мозъчни смущения.

Ще ви спасим от тези тъпотии.

Има лек! Надеждата е жива.

Забравяш всичко. Ставаш чист.

Изчезва всякаква переспектива.

Освен, че няма Бог. И е садист.

А ние сме добри и милостиви.

Просто мъничко търпение.

Ще спрем страданието. Дните сиви, 

и ще ви дарим с безвремие.

Недейте слуша онзи психопат,

който обещава вечна радост.

Живот под дулото на автомат.

Изкуствени наредби. Гадост.

Ето, ние ви зовем- Елате!

Ще изтрием всяка мъка!

5-6 пъти ще ви убодем

 и часовникът ще спре да цъка.

© Лебовски Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Очаквах да прочета нещо силно от теб и прочетох не просто силно, а разтърсващо, зловещо!... Така е, живеем в ада на последните дни. Но все пак ми липсва оптимистичният финал. Аз вярвам, че светлината ще възтържествува над мрака, че Бог е Всемогъщият и Христос е нашето спасение!
    Честит празник Успение Богородично!
    Бог да те благослови, вдъхновява и пази от злото!
  • Дълго те нямаше. Добре дошъл отново!
Предложения
: ??:??