/Изгрев, залез, пролет, зима, любов, омраза, суета.
Зловещи стихчета със рима, отровени, надупчени тела.
Лъжи, заплахи, подкупи и страх. Лица умислени зад стари маски.
Инфлации и борсов крах, сълзи, сополи и паласки.
Не бива това и онова, не можеш тук и там, не можеш нищо.
Усещаш, че си като стар юрган, захвърлен непотребен на бунище.
Със ярост и замах като негоден. Излишно знаещ, врял, кипял..
Динозавър, сух и старомоден. Прекалено дълго оживял../
МАНИФЕСТ
(безсмислена е всяка съпротива)
...................................................................
- Задъхваш ли се? Дишаш тежко?
Вероятно си се разболял.
Спокойно, това си е човешко,
както вече си разбрал.
Ще те приспим за да не заразиш
(някой друг със своя ум).
Подпиши се тук, и ще заспиш.
Мълчи, не питай и не вдигай шум.
Не смей да мислиш. Някой чува.
С микрофони пълен е обора.
Няма смисъл и не си и струва.
Понеже сте служебни хора.
Атоми и електрони. Пръст в пръста.
Невронна структура по някаква случайност.
Животът е безцелен, а смъртта,
е началото и краят на безкрайност.
Тук роден е, там почива...
Безименни, ненужени молекули.
Безсмислена е всяка съпротива.
Не сте числа, а просто нули!
И ние ще ви омиротворим!
Отдавна знаете какво ви чака.
А после? После ще ви занулим.
Понеже мразим светлината, любим мрака.
Защото той е съвършен.
Напълно черен в тишината.
Отвратителен е слънчевият ден!
Oсветява ни лицата.
Създател, ангели и опрощения!?
По дяволите, що за дивотии?
Това са мозъчни смущения.
Ще ви спасим от тези тъпотии.
Има лек! Надеждата е жива.
Забравяш всичко. Ставаш чист.
Изчезва всякаква переспектива.
Освен, че няма Бог. И е садист.
А ние сме добри и милостиви.
Просто мъничко търпение.
Ще спрем страданието. Дните сиви,
и ще ви дарим с безвремие.
Недейте слуша онзи психопат,
който обещава вечна радост.
Живот под дулото на автомат.
Изкуствени наредби. Гадост.
Ето, ние ви зовем- Елате!
Ще изтрием всяка мъка!
5-6 пъти ще ви убодем
и часовникът ще спре да цъка.
© Лебовски All rights reserved.
Честит празник Успение Богородично!
Бог да те благослови, вдъхновява и пази от злото!