Мария - дъщеря на
вятъра, с очи сиви,
като на вълчица и
коси черни, като катран!...
Мария- господарка
на нощта, блудница
от далечна страна -
в нейн плен пада
всяка грашна душа!
И нима, който види
нейната опианяваща
усмивка, не изпада
в луд бяс, подгонен
от дива, животинска
страст! Зъбите й бели,
като бисери, тялото
й, изваяно като стятуя
на римска богиня- погот,
страст, копнеж са
нейната милостиня
към всички паднали
и обречени!... Тъй и аз
изпаднах в плен на тая
мистерия, а тя душата
ми взе и я завлече в
на ада дълбините!
© Нако Наков Всички права запазени