9.04.2007 г., 19:38 ч.

"МАРИЯ" 

  Поезия
628 0 9
Всеки носи в себе си - Мария...
Своята Мария нося аз.
Аз съм храма, тя ми е светиня...
Моля ли се - тя е моят глас...

Белег е на раната в сърцето...
Хоризонт - целуван със очи...
Моята Мария - нежно цвете,
още търси как да ми прости.

Но за обич прошка аз не търся
и не давам прошка за любов!...
По икони камъни не хвърлям...
Не скверня си собствения Бог!..

Ще те нося в себе си, Мария...
В мене ли си - тъй ми е добре...
Аз създадох цялата магия -
ти разпенваш моето море...













© Валентин Йорданов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??