21.06.2015 г., 20:21 ч.

Марко и овцете /басня/ 

  Поезия » Друга
232 0 1

 

Марко и овцете /басня/

Пред стадото 
магарето вървяло,
но кривнало
от пътя на овцете,
и влязло
във един
голям  трънак,
от вкусотиите
да хапне пак!
А Марко знаел
от преди,
че хапването,
не вреди...

Но къдравата вълна
на овцете,
(и вий това ще разберете!)
оскубана била
до крак,
от тоз магарешки  трънак...
И както после се видяло,
доведеното стадо
оголяло!
На кучетата и овцете
оголяли гърбовете!

На Марко
от магарешките тръни,
апетитите 
не спряли...
Овцете чак сега разбрали,
защо така са оголели...

И ако всички факти взема,
 аз лесничко ще разбера:
че Марко
мисли за корема,
а не за овчите дела,
макар, че той е бил избран,
да не ги вкарва във капан...

Така и нашите водачи,
сънуват Марковия  сън,
 не чуват хората,че  плачат,
а  търсят само свойте тръни,
не само да се облажат,
но и да натрупат
.... мъни!
 09.04. 2013 година София

© Христо Славов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??