18.01.2011 г., 7:15 ч.

Марш 

  Поезия » Друга
491 0 4

Аз не мога, не мога да кажа

откъде идва поривът тих

да стоя през нощите наказан

със молива пред раждащ се стих.

Ред по ред по листа ми се нижат

строги думи и думи добри,

влизат в стъпка, на роти прииждат

и се губят във ранни зори,

във които под лампата бледа

виждам как, с уморени очи,

изпитателно строфите гледат

и по нищо до тук не личи

как са крачели стройните роти

цяла нощ върху белия лист

да запълнят оскъдните квоти

в младостта ми на спомена чист.

© Иван Христов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??