5.03.2008 г., 16:04 ч.

Маса за двама 

  Поезия » Любовна
988 0 26

Не мислех тази вечер за последна...
Но някой бе объркал правилата.
И още щом на масата приседнах,
аз предусетих края на играта.

Прогонван, нежелан, но все по-близо.
Надвиснал февруарски ураган.
А ти блестеше в бялата си риза,
неподозиращ, весел и засмян.

Но после - светлината в миг посърна.
Усмивката ти се разпадна в мрака
А плахият ми опит да я върна
отприщи гняв - внезапен и нечакан.

И сред нападки, ярост и обиди
вечерята на масата изстина...

... А аз копнеех само да се видим
и да изпием две-три чаши вино.

© Бианка Габровска Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??