12.11.2024 г., 5:36 ч.

Машинисти 

  Поезия
29 0 0

            М А Ш И Н И С Т И

 

Планина,връх,хоризонт безграничен,

облаци отвред пъплещи,задушаващи-

кълбета от пара взора потискат,

зловещо затишие-светкавици,трясъци,страх завладяващ.

 

Тътен разтърсващ струи небесни,

разнопосочни вятърни сблъсъци,

свистене и писъци от Адова песен,

стонове давени в Боже присъствие...

 

Море от планински реки,

с прибой устремен надолу-ревящ,

камъни,дървета,кал,всичко трещи...,

без Надежда за изход щадящ.

 

Перспектива без алтернатива

за изход на боя разстояние чакащ

и свят,който си безвъзвратно отива

в кавгата жестоката кой да кара влака?

 

С градус се температурата вдигна,

на лице от това вече е резултата,

затова отново въпроса повдигам,

времето за реакции става все по кратко.

 

10.11.2024г.гр.Свищов

© Красимир Кръстев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??