1.06.2008 г., 21:31 ч.

Матури 2008 

  Поезия » Гражданска
676 1 4
Господин министърът измисли пак матури,
на кандидат-студентите живота да разтури.
Литература и езикова култура,
посочи той знанията да тества,
без да знае, че и нашта не е лесна.

След сборове, седенки,
някъде на топло той си пуши пура
след сборове и сделки,
в банкноти и натура,
Министърът доволен е
от успешната матура!

* * *

Даниеле, Даниеле, да ни е леко
и на нас като на тебе,
Вълчев във вълче време,
да носим гордо своето бреме,
а ти като кон без стреме,
яхнал електората,
да промениш съдбата
на 76 080 абитуриенти
(най-малко).

© Серафим Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??