15.01.2012 г., 9:59 ч.

Мазногласна шушумига 

  Поезия » Пародии
1468 0 22

(кавърма от

„Сладкопойна чучулига”)

 

Мазногласна шушумига

на високо се издига

и с мутирали крила

каца в меките кресла.

Па завдига шум тогава,

от високото запява

и реди ги с мазен глас:

 - Важна птица тук съм аз!

А онез балъци долу

нека блъскат и жумолят.

Колко щат да си роптаят,

но едно от мен да знаят:

може да съм шушумига,

чучело партийно, лига,

ала Горе тъй се стига!

© Борко Бърборко Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??