11.07.2021 г., 14:16 ч.

Мече в гърне 

  Поезия » За деца
224 0 2

Намери си мечето,

пълно медено гърне,

беше лакомо мече,

остана цял ден да яде.

 

Стана късно вечерта,

попривърши му меда,

реши меда да обере,

и падна в медното гърне.

 

Почна мечо да се мръщи,

иска да си ходи вкъщи,

но в гърнето се заклещи,

а пък в него няма клещи.

 

И остана във гърнето,

цяла вечер тъй мечето,

а на следващия ден,

си намерила мецана,

малко медено гърне,

пълно със мече.

© Ивета Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??