4.09.2007 г., 16:53 ч.

Мечта 

  Поезия
526 0 2

Във отражението на леда видях
опропастени щастие, усмивка.
С течение на времето презрях
това, което съм - страхливка.
Уплаших се от теб, Мечта, защо?
Нима не те обичам и в страха си?
Виновна бях, но знам ли за какво...
Откривам те едва сега в кръвта си.
Кръвта, която носи твоето наследство,
студена бе, когато ти дойде.
Безгрижна бях в прекрасното си детство -
нищо нетърсещо дете.

Сега, когато е кръвта гореща,
е невъзможна късната ни среща.

© Юлия Маркова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??