15.04.2015 г., 1:10 ч.  

Meчта 

  Поезия » Друга
355 0 1
Мечта
 
Понякога мечтая да съм стих,
написан от нерадостен поет.
И може би във втория куплет
да бъда безгранично тих.
 
Понякога мечтая да съм крясък
и кула от картонени сълзи.
А в нея тъй самотно да пълзи
сподавен вик от прах и пясък.
 
Понякога мечтая да съм звук,
изсвирен от умиращ пианист.
Да бъда в необятното си тук,
тъй потребен и безкрайно чист.
 
Понякога мечтая да съм драма,
изплакана във Шекспиров нюанс.
И в този миг и радостен романс
да срещна обичлива дама.
 
Понякога мечтая да съм всичко
и всичко да изпитам за минута.
Да седна на секундите на скута
е моето желание едничко.
 
Понякога мечтая да съм стих…
 
Мишкин

 

© Атанас Янев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??