12.12.2017 г., 13:42 ч.  

Мечта 

  Поезия » Философска
386 0 1

За цял живот, аз всичко, що съм искал - 

едно е то било.

Мечта голяма имах си и мисля: 

,,Защо ми бе...защо!?''

 

Как искам своя блян да хвърля

в пещта на ума мой.

И да зачакам, ала после, знам, ще зърна

Кошмарът - иде той.

 

И пак той мене ще отнеме

отнасяйки в реалността.

А блянът пак ще бъде лек и бреме -–

тъй безутешно тъжен съм сега.

 

И пак  ще искам да го махна –

без него аз ще съм щастлив...

По него скоро пак ще ах-на - 

към себе си немилостив.

***

Цял живот се лутам напразно,

в лабиринт от мамлива лъжа.

Онова, що желая най-страстно,

го има само в мойта душа.

***

Но ето, че усилие пак правя

да сбъдна своята мечта.

И вярвам си, че сам аз ще се справя, 

и пътя сам ще извървя.

 

И с труд, и с воля, с постоянство,

усилвам своя трепет луд.

Напускам старото си царство,

откъсвам плод на своя труд...и...

 

Ето! Сбъднах аз мечтата своя! 

Открих край себе си покой!

И заживях живота си по воля своя,

щом сбъднах бляна на живота свой!

***

Едно аз зная вече за живота, 

едно е то - дано те ободри.

Човек е най-щастлив и жив, когато

върви към своите мечти.

© Александър Лозанов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Да, така е. Тежки моменти ще има винаги.
    Но трябва да вярваме в себе си. И колкото и да е трудно да намерим сили да се изправим и да продължим напред, следвайки мечтите си.
Предложения
: ??:??