28.12.2023 г., 18:10 ч.

Мечта 

  Поезия » Любовна
113 3 5

Прибирам се от никъде.

А никъде е някога,

в далечни небосводи,

пиша приказка една.

Намерих разкази с милион илюстрации,

ала животът не е комикс,

а линч от изненади.

В самотата тишината ободрява,

носи хлад и полъх.

Единствено вещите говорят,

на техния език.

Мълча, защото чуруликат малките врабчета.

Кошмарът е в съня,

а приказката е за герои.

Непознати, незнайни,

ала толкова истински,

събрали потомци в жертвените клади.

Горят, молят, плачат-

Небето е грамада.

Пропиляно се гърчи времето не разбрало

за онзи миг, в който сме слети в едно.

Пада някаква звезда,

в горест преча на измами,

обич за обич една-

потъвам в хладните води,

а после изплувам и плача като старица.

Път като път,

изневяра след вяра.

Какво следва в този зноен ден?

Басейнът е стон,

там, охлаждам нежно тяло.

Но после потъвам в глътка от вино,

процеждам се като русалка.

сърцето е едно,

давам ти го в замяна.

Дори през Новата година,

ще бъда нежност, топлина,

събрала горест подир горест.

Една единствена мечта!

За невъзможното като възможно!

© Ана Янкова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря Стойчо за откровението и за хубавите думи!Бъди благословен!
  • Още в прозата ти открих поетичната интонация на изказа,но в поезията, която ни предоставят, на моменти оставам в едно възхитително състояние,като след "глътка от вино" и "линч от изненади"!
    "Животът не е комикс" за изпитанията на които висяха въпросите измамени...
    Сърдечни поздрави, Ана!
    И съвсем осъзнато,мечтата е птица,която е преследвана от безброй хищници!🙏🎭🍀✨️🙂😍
  • Благодаря за коментарите,Младене,Ники!
  • Много е хубаво, Ана!
  • "изневяра след вяра
    ...
    Една единствена мечта!
    За невъзможното като възможно!"

    Много ефектно, Ана!
Предложения
: ??:??