24.11.2005 г., 6:30 ч.

Мечта без бряг 

  Поезия
1485 0 5
             Мечта без бряг,
             смела мечта,  и ..ренесансов герой.
             В упор изречена истина-
             неправда на силния.
             За съкровената молба,вопъл ,стон-
             безразличието на гордия.
             Величия!-
             гробари превърнали ни нас във мъртъвци.
            "Да бъдеш или не!"
             съвсем по хамлетовски тъжно
             и речено на глас, пропито с времето във този миг и час.
             Дали пък лудостта измислена
             на тоз герой ще ни спаси
             и съхрани докато дойде времето и намери покой.
             Елсинор -станал дом на хора
             без свое лице и своя воля,
             дом на хората ,които не познават
             друг закон освен желанието на властника.
             Елсинор празнува...!
             Трагедия и зов за отмъщение
             от будна съвест.
             Борба  или проклятие
             на цял свят  
             или над мене!

© Галина Кралева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Хубаво е стихотворението! Но и аз имам една малка забележка - пише се "мъртъвци".
  • "Без бряг е времето! О, скръбен дял, нима аз бих го в брегове сковал!"
    Харесва ми! Интересно си разкрила ренесансовия хуманизъм на Хамлет, обречен в средновековния датски замък Елсинор!
  • Галя, пак ще се повторя, че ми харесва начинът ти на мислене!
  • Привлича вниманието!!! Добро е много даже!
  • Много е добро. Една малка забележка - "съкровенна" се пише с едно "н".
Предложения
: ??:??