7.07.2017 г., 23:04 ч.

Мечтатели 

  Поезия
1040 3 2

Когато срещнем се отново двама,
ще бъда аз отдавна остарял,
ще ме потупаш тихичко по рамо,
ще се обърна с поглед онемял.

 

С треперещи ръце ще позагладя,
в косите ти натрупания сняг.
И бавничко, подпирайки се двама,
ще прекосим оттатъшния бряг.

 

И нека времето свидетел бъде
на нашия прощален вече танц,
глупци, изгубвали се толкоз пъти,
вкопчени в последния си шанс.

 

Не бързай, аз съм тук и ще те чакам
да извървиш последния си брод,
за да сме заедно във светлината,
заложил съм си целия живот.

© sovichka Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Поглед към звездите - мост към любовта »

17 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??