22.01.2008 г., 18:37 ч.

Мечти 

  Поезия » Друга
817 0 6


Мечти

 

 


Пилея се, пилея се без тебе

и няма някой да ме събере.

И чезна, и се лутам във безвремие,

докато и таз надежда не умре.

 


Надеждата, че беше ме очаквал

и мислел бе за мене през онези дни.

Надеждата, че бе ме търсил зад стъклата

на всеки автобус, трамвай или такси.

 


На свечеряване заглеждал си се тъжно

на ъгъла във онзи силует

и сляпо вярвал си, че още е възможно

във него ти да разпознаеш мен.

 


Да, това са ми мечтите днешни -

докато вървях замислена по тротоара,

мечтая си поне веднъж да си ме срещал

и тихо, в тъмнината, палейки цигара,

чакал си да мина аз отсреща.

© Хел Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??