Мечти за минало
Мечта! Мечта във минало свършено време!
Случвало ли ви се е това?
Такова чувство да ви обземе?
Такова чудо учените не приемат!
Докато е мечта е в бъдеще време!
Аз обаче знам и мога на заден ход да мечтая!
Неизживяното минало се мъча да позная!
И струва ми се толкоз привлекателно!
Да съм във него толкоз занимателно!
Така мога да стигна началото,
когато е царувало словото!
Мога да си изговоря свят!
Мога по мой вкус да го наглася!
Мога по моему да го управлявам
и моите мечти да осъществявам!
Да! Мечти! Мечти във минало свършено време!
Не е ли чудесно, Дявол да го вземе?!
© Маргарита Ангелова Всички права запазени