29.08.2012 г., 22:31 ч.

Мечтите ми 

  Поезия » Любовна
889 0 9

 

Днес малко се уплаших от мечтите си -

нахлуха като хали полудели…

Развихриха се, даже не попитаха

без тях как карах толкова недели.

 

И взеха, че нахално ми се случиха,

взривиха сто искрици във очите.

Дали от мен крилете си получиха?!

Виж как блещукат странно дяволити.

 

В небето прегоряло затанцуваха -

нали жадувах дъжд сред жарко лято,

и с вятъра до съмване будуваха

загледани по тръгващото ято…

 

Мечтите ми в очите ти ме върнаха

(те там отдавна имат своя стряха ).

Безцелният ми път към теб обърнаха

и в нощ безсънна обич ти наляха…

 

Мечтите ми до лудост са ти предани,

без теб не могат дълго да са живи.

А няма ли ги, тъжни са неделите

и лятното небе посърва сиво…

 

 

© Йорданка Господинова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??