8.02.2011 г., 15:26 ч.

Мечтите на средната възраст 

  Поезия » Пародии
729 0 1

Като чукнеш четиридесет годинки

и започваш да разглеждаш секс картинки.

Гледаш с жал как времето минава

и колко мъничко за кеф остава.

Иска ти се туй, което не си живял, да изживееш,

как да го направиш, за да не изпростееш.

Млад и съблазнителен да бъдеш в нечии очи,

любовта да чука на твоите врати.

Хей така да имаш сили, да сложиш черни очила

и да гледаш колкото си искаш по света.

Ха така, случайно треска да те разтресе

и да втриса колкото си иска, ако ти и стиска.

Молиш се на бога за хиляди неща,

а не да животуркаш в нищета.

В къща като палат да зацаруваш

и над всичко да се смееш, само да палуваш.

В банковата сметка да преобладават милиони,

в джоба хилядарка - кеш да имаш за фасони.

Във червено порше да си вееш гъ*а,

да завижда мало и голямо, като караш през града.

Да се фръцкаш по гезмето с „ГУЧИ”,

а не да си облечен по за левче в марка „КУЧИ”.

С трандафори мекички да тропкаш от чинчила,

а не в цървули от умряла свиня.

И сърцето да не хлопа и трепти,

а от любов греховна да подскача и гори.

Ех, седнах и си помечтах, но здравата,

да ставам, че ще ходя и на работа,

че ако и секундичка позакъснея,

накрая на месеца за пари ще блея.

Ако случи се да имаш малко време

във туй напрегнато и сложно ежедневие,

възможност имаш ли, приятелю, куфей,

че надали заради тебе някой ще живей.

Или седни и почини, помечтай на воля, друже.

Знай, с мечти едва ли друг ще ти услужи.

 

 

              ВАЛЯ БОГДАНОВА

 

© Валя Богданова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??