27.02.2021 г., 20:32 ч.

Мед и масло 

  Поезия » Хумористична, Гражданска
365 0 0

Произведението не е подходящо за лица под 18 години

В бяла и усмихната държава-
нищо извън реда не шава!
Мед и масло там се лее,
и за тях се май лелее!

 

Всеки гладен е за мед
пие му се май шербет,
ала стане ли въпрос за бач
чупи се като голям е*ач.

 

Няма братче мек комат,
няма стрина, няма сват.
Всеки здраво да работи,
за да види той банкноти!

 

Връщат се тогава у дома,
чудят се: "Какво ли да стъкмя?" 
Искат мед и масло на филия, 
но да няма бач и олелия!

 

И решават с политика
да не хващат те мотика,
да коват закони нови, 
да не ходят вече голи!

 

А законите добри
искат в сърце да ги боли, 
искат трепет за народа, 
вяра в човешката природа!

 

Нека гледаме напред! 
Нека тук да има мед! 
А душици дребни - 
на кого ли са потребни? 

 

26.02.2021г
 

© Кремена Арменчева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??