23.06.2017 г., 19:53 ч.

Медалът 

  Поезия
282 0 1

 

 

Мига прекрасен, който обитавам
и душата, обитаваща у мен
са страните двете на медала,
с който ме закичва всеки ден.

 

Отговорно и тревожно е
да люшкаш на ревер
в света, тъй злобен,
медал с години позлатен.

 

Признавам, толкова е трудно
(как е за другите, не знам),
патината да лъскам с топли чувства,
за да не лепне по медала ми печал ...

 

 

 

 

 

© Валентин Василев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??