23.12.2008 г., 13:02 ч.

Между два плахи стиха 

  Поезия » Любовна
1020 0 53
 

Създавам си празници -

със метличина

и синчец,

и с алени макове

закичвам

делниците.

Рапсодия за обичане

струи във стихове,

(а капките жажда -

надтичвам ги).

Посрещам изгреви

(изпращам странници).

Избождам очите

на всички истини

(толкова слепи

дано са по-верни).

Щипчица вяра

събирам в шепите си

(по-красиво така е

лицето ми).

Нежна птица съм,

(а къде са крилете ми).

 

И пак тези

гладни стихове

ме водят към тебе

(и ароматът на

твоето дишане).

Дали ме чуваш...

Между два

плахи стиха

е твоята нежност.

(Боже, как разкрасява лицето ми!)

 

 

МУЗИКА>>>

 

........................................................................................................................................................

 

"Стани нине, господине!

Тебе пеем, домакине!

Добри сме ти гости дошли,

добри гости, коледари!

Орач оре равно поле,

воловце му два ангела

копрал му стрък босилек!

Дай ми, Боже, да се роди

се пшеница, да омесим Богу колак."

 

Весели и пълни с щастие и обич празници! Здраве и късмет на всички в Коледната нощ! Да са пълни сърцата ни с доброта и любов към ближния! Бог с нас и в нас!

 

Весела ЙОСИФОВА

© Весела ЙОСИФОВА Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??