2.12.2015 г., 13:33 ч.  

Между Холивуд и Боливуд –11 (Италиански канцонети) 

  Поезия » Хумористична
637 0 4

Дошли сме тук от Факултето.

Не сме сирийски бежанци.

Години минаха и ето–

сме имигранти първенци!

 

Живяхме в Генуа, в Неапол,

в Сицилия, а после– в Рим.

Зарязал дом, жена завлякъл,

баща ни духна яко дим.

 

Болоня, Парма и Верона

били му първите жени

и всяка следваща мадона

той бързал с друга да смени.

 

Флоренция се казва мама.

По лична карта– от Кардам,

дечица преродени няма–

тук всички от един сме клан.

 

Неапол се роди в Неапол,

най-малкото ни братче– в Рим:

Ромео казва се, мечтател,

на мама глезеният син!

 

Милано влезе у затвора.

Торино в Брюж се задоми.

Тоскана, Пиза и Аврора

са трите ми добри сестри.

 

Те с братята Помпей, Палермо,

с Ферари са в един отбор–

и просят в евро, но модерно,

без да си дават много зор.

 

Фамилията ни задружна

живее в радост ден след ден!

Че с кръв сме българска и южна,

туй първа радост е за мен!

© МАРИАН КРЪСТЕВ Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??