Между рая и ада се борят душите
за един по-добър свят.
Между рая и ада са ни съдбите...
Тук понякога също е ад.
Между рая и ада настъпва пречистване -
ала бавно - ден подир ден.
Между рая и ада Господ изпитва ни.
И изпитва ме също и мен.
Сякаш първо сме в рая - момчета, момичета.
Но за всекиго идва свой час.
И започваме ние и Бог да обичаме.
Той единствен обича ни нас.
Между рая и ада - там става всичкото.
И се раждат нашите деца.
Между рая и ада един другиму се вричаме -
и докосват се нашите сърца.
Между рая и ада не помним отвъдното -
дето бродят заблудени души...
И във този свят - обитаван от смъртните -
всеки, както умее, греши.
И посягам с ръце - да докосна безмълвието.
И се връщам години назад...
Но един ден тук ще дойде безсмъртието -
и нас всички ще ни призоват.
© Стефан Янев Всички права запазени