Aug 8, 2013, 6:02 PM

Между рая и ада 

  Poetry
431 0 1

Между рая и ада се борят душите

за един по-добър свят.

Между рая и ада са ни съдбите...

Тук понякога също е ад.

Между рая и ада настъпва пречистване -

ала бавно - ден подир ден.

Между рая и ада Господ изпитва ни.

И изпитва ме също и мен.

Сякаш първо сме в рая - момчета, момичета.

Но за всекиго идва свой час.

И започваме ние и Бог да обичаме.

Той единствен обича ни нас.

Между рая и ада - там става всичкото.

И се раждат нашите деца.

Между рая и ада един другиму се вричаме -

и докосват се нашите сърца.

Между рая и ада не помним отвъдното -

дето бродят заблудени души...

И във този свят - обитаван от смъртните -

всеки, както умее, греши.

И посягам с ръце - да докосна безмълвието.

И се връщам години назад...

Но един ден тук ще дойде безсмъртието -

и нас всички ще ни призоват.

© Стефан Янев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??