25.05.2023 г., 22:02 ч.

"Между тревата и реката" 

  Поезия » Любовна
357 0 1

Между тревата и реката си се спрял.

Побързай, че ще остарееш.

В мен щурците дават ти сигнал.

Риби безмълвни пътуват във нея.

 

Аз съм тревата, реката е тя.

Побързай,че ще станеш остров.

В мене живеят хиляда неща-

речното дъно измамно е. Остро.

 

Идваш ли в зеления ми замък?

Или отиваш, дето тихо плуват?

Внимавай да не станеш камък,

защото само змиите ще ти гостуват

© Веси Филипова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??