11.07.2008 г., 22:56 ч.

Меката прегръдка на дъжда 

  Поезия » Философска
704 0 9

На Dr. tania_zvet - с обич!


Ливада с детелини, дънер кух

от престаряла плачеща върба –

в короната й седнали сме ние...

Ти помниш ли зелената дъга

и меката прегръдка на дъжда,

от който не можахме да се скрием?

По-нежен бе от майчини сълзи,

по-топъл и по-светъл, приласка ни...

Отми със пръсти нашите тъги

и страховете детски избледняха.

Къде си, летен дъжд? Така боли

душата ми от жажда за утеха!

Копнея за ръцете ти добри...

© Деси Копчалийска Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??